Luzhniki Stadion Moskow

Luzhniki Stadion in Moskow is een bestaand stadion die een upgrade heeft gehad en is klaar voor ingebruikname. In dit stadion zal de openingswedstrijd worden gehouden en de WK finale wedsrijd op 15 juli 2018. Het stadion heeft een speciaal licht systeem gekregen voor wedstrijden die overdag plaatsvinden, in de nacht en bij het openingsfeest.

Daarnaast is er een soort uitkijk post gemaakt waarbij bezoekers een mooi uitzicht bied over de stad Moskow. Ook als er geen evenementen zijn in het stadion zal dit open zijn.

Het stadion is gebouwd in 1956 en heette aanvankelijk het Lenin stadion en is later vernoemd naar de wijk waar het stadion staat. Het stadion is gebruikt voor de Olympische spelen van 1980 en is de thuisbasis van de voetbalclubs Torpedo Moskow en meer bekende Spartak Moskow.  In 2008 is de finale van de UEFA gespeeld.

Volgens WIKI telt het 78.360 zitplaatsen en zitten ze allemaal droog bij regen. Het stadion is zo gebouwd dat er ook in de strenge winters gevoetbald kan worden. De mat kent sins 2002 een kunstgras veld. Na de verbouwing kunnen er ongeveer 81.000 toeschouwers naar binnen.

 

 

 

ity.